strand.png

Situatie

situatie.png

Almere Poort

Een stadsdeel met twee gezichten

Af is Almere Poort nog niet, maar nieuw kunnen we de wijk zeker niet meer noemen. Veel gezinnen, stellen en singles leven er met veel plezier en genieten dagelijks van het beste van twee werelden. Almere Poort heeft namelijk twee gezichten. Stads door de voorzieningen, het station, de architectuur en de ligging nabij Amsterdam. Lekker 'landelijk' omdat je hier echt de ruimte krijgt. Poort heeft prachtige parken, strand, water en bos. Pak je fiets en trek eropuit.

Gevarieerd

Poort bestaat uit verschillende deelgebieden. Het ge-realiseerde Europakwartier heeft levendige straten met rustige binnenhoven. Een leuke mix van wonen, werken en voorzieningen maakt dit tot een aantrekkelijke plek. In het Europakwartier - waar UpanDown gebouwd wordt - zijn de lanen statig en groen. De woningen zijn grotendeels in grotere bouwblokken gerealiseerd. Achter de stoere gevels gaat een oase van rust schuil in de gezamenlijke binnenhoven.

Even op de fiets een boodschap doen

Qua voorzieningen heeft Poort voldoende te bieden. Er zijn diverse basisscholen, kinderdagverblijven en scholen voor het voortgezet onderwijs. Er is een gigantische sporthal en natuurlijk kun je hier ook naar de sportschool. Aan de centraal gelegen Europalaan vind je allerlei winkels, ateliers, (kleinschalige) bedrijven, kantoren en horecaondernemingen. En wil je meer of eens wat anders? De A6 is dichtbij, dus ben je zo in Amsterdam, het centrum van Almere of 't Gooi.